Servicii Optimizare SEO
Marketing
Creare Site
Consultanţă Gratuită
WhatsApp 0751882384
L-D 10:00-15:00

54 Statistici SEO care vor avea impact asupra afacerii în 2021

Am alc─âtuit o list─â definitiv─â cu cele mai interesante ╚Öi provocatoare statistici locale SEO, statistici SEO mobile, informa╚Ťii despre marketingul de con╚Ťinut ╚Öi privim cu ner─âbdare cum tehnologia va influen╚Ťa SEO ├«n 2021 ╚Öi nu numai.
54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact
54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact

Dac─â nu e┼čti sigur cum po╚Ťi implementa eficient o strategie SEO pentru afacerea sau site-ul t─âu web. Nu-╚Ťi face griji, nu e╚Öti singurul.

Statistici generale SEO

1. Google este (de departe) cel mai popular motor de c─âutare. ├Äncep├ónd cu 2021, Google reprezint─â peste 79% din totalul traficului de c─âutare pe desktop, urmat de Bing la 7,27%, Baidu 6,55%, Yahoo 5,06%. Restul de 2,2% din traficul de c─âutare este r─âsp├óndit ├«n r├óndul ASK.com, AOL ╚Öi al╚Ťi juc─âtori mai mici.

2. 50% din toate interog─ârile de c─âutare organic─â includ ├«nc─â patru cuvinte. Acest punct este deosebit de important pentru site-urile web care nu folosesc la maxim cuvintele cheie longtail. Nu numai c─â cuvintele cheie cu linii lungi sunt importante pentru traficul web, dar au o rat─â de conversie mai mare dec├ót anchetele generale de c─âutare.

3. Con╚Ťinutul de calitate ╚Öi Link Building sunt cheia succesului SEO. Conform mai multor surse autoritare, combina╚Ťia de con╚Ťinut de ├«nalt─â calitate ╚Öi crearea de link-uri este cea mai eficient─â cale de clasare a con╚Ťinutului ├«n motoarele de c─âutare. C├ónd sunt combinate, crearea de link-uri ╚Öi con╚Ťinut bun au poten╚Ťialul de a catapulta traficul web.

4. 61% dintre marketeri consider─â c─â SEO este cheia succesului online. Avantajele continue ale optimiz─ârii motoarelor de c─âutare sunt motivul pentru SEO fiind clasat drept cel mai eficient mod de a cre╚Öte gradul de con╚Ötientizare, traficul ╚Öi cre╚Öterea online.

5. 56% dintre ├«ntreprinderi aloc─â mai pu╚Ťin de o p─âtrime din bugetul lor de marketing pentru construirea de link-uri. La fel ca orice alte aspecte ale afacerii, cu construirea link-urilor, ob╚Ťii exact ceea ce pui. Companiile ├«n ton cu importan╚Ťa SEO ├«n╚Ťeleg c─â a ajunge la partea de sus (╚Öi a r─âm├óne acolo) a paginilor de rezultate ale motorului de c─âutare necesit─â o investi╚Ťie semnificativ─â timp, bani ╚Öi r─âbdare. Este important s─â recunoa╚Ötem c─â, spre deosebire de publicitatea PPC, SEO va continua s─â func╚Ťioneze ├«n permanen╚Ť─â pentru a atrage conducerea c─âtre afacerile cu mult timp dup─â ce s-a ├«ncheiat campania.

6. ├Äntreprinderile cu o strategie de marketing aloc─â ├«n medie 41% din bugetul lor c─âtre SEO . Atrase de beneficiile reziduale ╚Öi permanente ale unei strategii SEO, ├«ntreprinderile cheltuiesc mai mult ca niciodat─â pentru a-╚Öi spori expunerea prin c─âutare organic─â. Se estimeaz─â c─â acest num─âr va cre╚Öte la peste 45% ├«n 2021.

7. Cuvintele cheie Longtail ├«ncurajeaz─â rata de clic mai mare (CTR) Acest fapt de c─âutare relev─â c─â c─âut─ârile de cuvinte cheie longtail se bucur─â de un CTR cu 3-5% mai mare ├«n rezultatele c─âut─ârii organice dec├ót titlurile de c─âutare organic─â cu 1 sau 2 cuvinte ├«n titlu.

8. 70% din clicurile ob╚Ťinute ├«n rezultatele c─âut─ârii Google merg la cele ecologice, 30% acces├ónd AdWords. De╚Öi marketingul PPC joac─â un rol important ├«ntr-o strategie de marketing holistic─â, nu se poate pune la ├«ndoial─â eficien╚Ťa rezultatelor c─âut─ârii organice. ├Än ciuda celor mai bune eforturi Google, utilizatorii sunt ├«nc─â foarte con╚Ötien╚Ťi de ceea ce este un ÔÇ×pl─âtitÔÇŁ ╚Öi ce este o list─â organic─â ├«n rezultatele c─âut─ârii. Statisticile SEO ca aceasta constituie un argument puternic pentru alocarea mai multor resurse c─âtre SEO ├«ntr-un buget de marketing.

9. Afacerile cu recenzii online sunt de ├«ncredere de 73% dintre consumatori. Recenziile sociale prin intermediul companiei mele Google, Facebook, Yelp ╚Öi alte platforme de evaluare peer to peer sunt o modalitate extrem de eficient─â de a stimula ├«ncrederea utilizatorilor ╚Öi de a genera conversii. Companiile care au afi╚Öat link-uri c─âtre recenzii direct pe site-ul lor web folosind schem─â de schem─â sunt chiar mai susceptibile s─â ├«ncurajeze utilizatorii s─â fac─â o achizi╚Ťie.

10. 97% dintre consumatori cerceteaz─â o companie prin internet. Consumatorii au acces la mai multe informa╚Ťii ca oric├ónd. Acest fapt SEO eviden╚Ťiaz─â importan╚Ťa de a avea o abunden╚Ť─â de informa╚Ťii despre companie disponibile online pentru poten╚Ťialii clien╚Ťi. Face╚Ťi mai u╚Öor pentru pia╚Ťa ╚Ťint─â s─â afle despre compania , oferind informa╚Ťii despre compania ╚Öi povestea prin intermediul site-ului web.

11. 65% dintre marketerii digitali recunosc c─â crearea de leg─âturi este cel mai dificil aspect al SEO. Optimizarea motoarelor de c─âutare este ├«n continu─â evolu╚Ťie. Google devine mai sofisticat ├«n a ├«n╚Ťelege originea linkurilor ╚Öi c├ót de mult─â valoare trebuie s─â le plasezi. Link building-ul este considerat cel mai dificil ╚Öi imprevizibil aspect al SEO. Google schimb─â ├«n mod constant greutatea pe care o d─â linkurilor. ├Än 2021, marketerii trebuie s─â se asigure c─â construiesc leg─âturi curate, durabile, care vor r─âm├óne sigure ╚Öi neafectate prin viitoarele actualiz─âri ale algoritmului Google.

12. 34% dintre companii aloc─â mai mult de 1.000 de dolari pe lun─â pentru eforturile lor de consolidare a leg─âturilor. E╚Öti ├«ngrijorat de c├ó╚Ťi bani ╚Öi efort depun concuren╚Ťii ├«n strategia de optimizare a motorului de c─âutare? Ultimele cercet─âri sugereaz─â c─â companiile cheltuiesc mai mult de 1.000 USD USD pe lun─â pentru crearea de link-uri pentru a-╚Öi stimula ╚Öi men╚Ťine pozi╚Ťia ├«n paginile cu rezultatele motorului de c─âutare. Cu o con╚Ötientizare din ce ├«n ce mai mare a SEO, ├«ntreprinderile care se afl─â ├«n v├órful motoarelor de c─âutare lucreaz─â din greu pentru a-╚Öi ap─âra pozi╚Ťia ad─âug├ónd noi linkuri relevante pe site-urile lor ├«n fiecare lun─â.

Statistici locale SEO 2021

Ajungerea ├«n v├órful SERP-urilor a fost considerat─â c├óndva un vis pentru ╚Ť─ârile mici ╚Öi mijlocii. ├Äntr-un peisaj care a fost dominat de juc─âtori mari, cu bugete ╚Öi mai mari, Google a g─âsit o modalitate de a oferi ├«ntreprinderilor mai mici ╚Öansa de a capta un public local ╚Öi foarte lucrativ. ├Än iulie 2014, Google a dezv─âluit prima itera╚Ťie a actualiz─ârii lor Pigeon, care le-a oferit ├«ntreprinderilor locale ╚Öansa de a concura cu rivalii lor mai consacra╚Ťi la nivel local. Actualizarea a ├«nsemnat c─â Google a ├«nceput s─â acorde preferin╚Ť─â ├«ntreprinderilor care se aflau aproape de utilizator.

Actualizarea SEO Pigeon Google a oferit ├«ntreprinderilor locale o linie de via╚Ť─â ├«ntr-un peisaj SEO din ce ├«n ce mai competitiv. De atunci, ├«ntreprinderile locale au prosperat ├«n rezultatele motoarelor de c─âutare locale. Iat─â c├óteva dintre cele mai importante statistici locale SEO pentru 2021.

54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact
54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact

13. 72% dintre utilizatorii care au efectuat o c─âutare Google au vizitat un magazin la 8 km de unde au c─âutat. SEO local este un mod extrem de eficient de a conduce trafic motivat c─âtre afacerea. Profita╚Ťi la maximum de Compania mea Google ╚Öi implementa╚Ťi o strategie SEO local─â pentru a v─â asigura c─â ve╚Ťi fi v─âzu╚Ťi de clien╚Ťii din zon─â.

14. 46% din toate c─âut─ârile Google prezint─â o inten╚Ťie local─â. Cele mai recente statistici SEO locale arat─â c─â aproape jum─âtate din toate c─âut─ârile care au loc pe Google prezint─â o inten╚Ťie local─â de SEO. Google pune mai mult accent pe furnizarea de rezultate locale care ofer─â o solu╚Ťie imediat─â pentru clien╚Ťi. Companiile care neglijeaz─â un SEO local complet vor continua s─â scad─â.

15. 28% din c─âut─ârile care includ inten╚Ťia local─â vor duce la o achizi╚Ťie. Un alt fapt de optimizare a motorului de c─âutare care are nevoie de pu╚Ťine explica╚Ťii. Pentru ├«ntreprinderile de toate dimensiunile, nu poate fi supraevaluat─â importan╚Ťa unei strategii SEO locale .

16. 56% din ├«ntreprinderile locale nu ╚Öi-au revendicat ├«nregistrarea pe Compania mea pe Google. ├Äntreprinderile care nu ╚Öi-au revendicat sau au configurat listarea gratuit─â a GMB-urilor lipsesc unul dintre cele mai fundamentale aspecte ale unei strategii SEO eficiente locale. Av├ónd ├«n vedere c─â GMB este unul dintre primele lucruri pe care utilizatorii le vor vedea atunci c├ónd caut─â o companie pe Google, este vital ca afacerea s─â fie listat─â, verificat─â ╚Öi gestionat─â.

17. 78% din c─âut─ârile orientate c─âtre loca╚Ťie vor conduce la o conversie offline . ├Ämbun─ât─â╚Ťirea imediat─â ├«nseamn─â c─â c─âr─âmizile ╚Öi ├«ntreprinderile de mortar sunt ├«nc─â vii ╚Öi bine. Conform celor mai recente date SEO, 78% utilizatori care efectueaz─â o c─âutare care include informa╚Ťii despre loca╚Ťie vor efectua atunci tranzac╚Ťia ├«ntr-un magazin fizic. Chiar ╚Öi pentru ├«ntreprinderile care prosper─â la v├ónz─âri ├«n c─âr─âmizi ╚Öi loca╚Ťii de mortar, este esen╚Ťial s─â ai o strategie SEO ├«n loc, care s─â ├«╚Ťi expun─â afacerea c─âtre poten╚Ťialii clien╚Ťi.

18. 82% dintre companii nu ╚Öi-au revendicat ├«nregistrarea pe Bing Business. Conform celor mai recente statistici SEO, Bing reprezint─â 7,27% din totalul c─âut─ârilor web. ├Än timp ce acest num─âr este redus de Google, ├«ntreprinderile care nu ╚Öi-au luat timpul pentru a-╚Öi configura ╚Öi optimiza listarea Bing Business, neglijeaz─â mai mult de 7% din cota lor de pia╚Ť─â poten╚Ťial─â. Pentru unele ni╚Öe, procentul de utilizatori care ├«╚Öi acceseaz─â activitatea prin Bing ar putea fi considerabil mai mare.

Tendin╚Ťe mobile SEO 2021

Site-urile mobile care ├«nc─â nu sunt convinse sunt importante pentru succesul SEO? ├Äncep├ónd cu 2021, c─âutarea mobil─â este cea mai obi╚Önuit─â modalitate prin care utilizatorii interac╚Ťioneaz─â cu Google (╚Öi cu internetul ├«n ansamblu). Clasamentele de c─âutare mobil─â sunt mai importante ca niciodat─â, ceea ce ├«nseamn─â c─â site-ul web trebuie s─â fie intuitiv, u╚Öor de utilizat ╚Öi, mai ales, s─â ofere o experien╚Ť─â mobil─â perfect─â pentru utilizatori. Iat─â cele mai importante statistici SEO mobile pentru a-╚Ťi pune capul ├«n 2021.

19. 30% din c─âut─ârile Google de pe un dispozitiv mobil includ o loca╚Ťie. Ultimele statistici SEO au relevat faptul c─â aproape 1/3 din toate c─âut─ârile care provin de pe un dispozitiv mobil specific─â o loca╚Ťie. Acest fapt SEO surprinz─âtor eviden╚Ťiaz─â importan╚Ťa unei strategii SEO locale care vizeaz─â traficul local, foarte profitabil.

20. 92% dintre utilizatorii de telefoane mobile vor accesa internetul de pe dispozitivul mobil. Nu este surprinz─âtor, num─ârul persoanelor care acceseaz─â internetul de pe telefonul mobil este ├«n cre╚Ötere. Infrastructura ╚Öi dispozitivele mobile ├«mbun─ât─â╚Ťite au deschis calea pentru dispozitivele mobile s─â devin─â cel mai popular mod de acces la informa╚Ťii. Num─ârul de utilizatori de smartphone-uri la nivel global este proiectat la 3 miliarde p├ón─â ├«n 2021.

21. 69% dintre utilizatorii de dispozitive mobile spun c─â au mai multe ╚Öanse s─â cumpere de la un site web care se adreseaz─â u╚Öor la ├«ntreb─ârile lor. Aceast─â statistic─â SEO nu ar trebui s─â fie o surpriz─â pentru nimeni. Site-urile care abordeaz─â ├«ntreb─ârile utilizatorilor ╚Öi ofer─â acces u╚Öor de pe dispozitivele mobile sunt mult mai susceptibile s─â ob╚Ťin─â o conversie dec├ót cele care nu.

22. Timpul de ├«nc─ârcare pentru un dispozitiv mobil este de 5 secunde. C├ónd vine vorba de SEO, viteza conteaz─â. Ultimele date SEO compilate ├«n 2021 dezv─âluie c─â site-urile mobile care necesit─â o ├«nc─ârcare mai mare de 5 secunde au o rat─â de sesiune mobil─â cu 70% mai mic─â dec├ót cele care se ├«ncarc─â ├«n mai pu╚Ťin de cinci secunde. Potrivit Google, o ├«nt├órziere de o secund─â poate ├«nsemna o sc─âdere de 20% a conversiei. Dac─â tot e┼čti pe gardul de a v─â optimiza site-ul pentru vitez─â, aceasta este una dintre acele statistici SEO pe care nu le pute╚Ťi ignora.

23. 57% dintre utilizatori nu ar recomanda o afacere cu un site web mobil prost proiectat. Utilizatorii au mai multe op╚Ťiuni ca niciodat─â, ceea ce ├«nseamn─â c─â ├«╚Öi pot permite s─â fie mai pictori╚Ťi ca niciodat─â. Potrivit Google, utilizatorii care nu sunt capabili s─â citeasc─â sau s─â r─âsfoiasc─â con╚Ťinut eficient ╚Öi f─âr─â efort pe dispozitivul lor mobil sunt susceptibili s─â abandoneze pagina. Nu numai c─â site-urile web vor pierde acel utilizator, ci ╚Öi riscul ca utilizatorii s─â-╚Öi avertizeze colegii ├«mpotriva utiliz─ârii site-ului lor ├«n viitor.

24. Peste 30% din toate c─âut─ârile mobile au fost f─âcute chiar ├«nainte de a vizita un magazin. Statisticile SEO pentru 2021 dezv─âluie c─â aproape o treime dintre utilizatori au vizitat un magazin dup─â ce au finalizat o c─âutare de pe telefonul lor mobil. Aceast─â statistic─â SEO eviden╚Ťiaz─â importan╚Ťa vizibilit─â╚Ťii afacerii ├«n rezultatele c─âut─ârii organice atunci c├ónd ├«ncerca╚Ťi s─â atrage╚Ťi noi clien╚Ťi. Acest fapt eviden╚Ťiaz─â, de asemenea, c─â ├«ntreprinderile de c─âr─âmid─â ╚Öi mortar joac─â ├«nc─â un rol important ├«n economia de cump─ârare, precum ╚Öi importan╚Ťa de a avea o prezen╚Ť─â puternic─â online – chiar dac─â majoritatea v├ónz─ârilor vin ├«n continuare pe un magazin fizic.

25. 43% dintre utilizatori vor face o c─âutare online de pe smartphone-ul lor atunci c├ónd sunt ├«n magazin. Cele mai recente statistici SEO arat─â c─â clien╚Ťii nu ├«╚Öi au ╚Öansele atunci c├ónd vine vorba de a cheltui bani la c─âr─âmizi ╚Öi loca╚Ťii de mortar. Consumatorii au mai multe op╚Ťiuni ca oric├ónd ╚Öi, prin urmare, aproape jum─âtate din to╚Ťi consumatorii ├«╚Öi folosesc smartphone-ul pentru a-╚Öi confirma comportamentul de cump─ârare chiar ╚Öi atunci c├ónd se afl─â ├«ntr-un magazin fizic care ├«╚Öi vinde produsul dorit. Expunerea afacerii la clien╚Ťi prin SEO poate fi vital─â p├ón─â ├«n momentul v├ónz─ârii.

26. 66% din timpul de navigare prin comer╚Ť electronic provine de la dispozitive mobile, ├«ns─â mai pu╚Ťin de 30% din v├ónz─âri provin de la dispozitive mobile. Dispozitivele mobile sunt din ce ├«n ce mai utilizate pentru a naviga ├«n magazinele online; cu toate acestea, utilizatorii sunt ├«nc─â precaut c├ónd vine momentul s─â fac─â o v├ónzare. U╚Öur─âtatea accesului ╚Öi vizibilitatea sporit─â ├«nseamn─â c─â dispozitivele mobile sunt ├«nc─â dep─â╚Öite de desktop ╚Öi laptop-uri atunci c├ónd vine momentul s─â cump─âra╚Ťi.

27. 88% dintre clien╚Ťi vor suna sau vor vizita un magazin ├«n termen de 24 de ore de la efectuarea c─âut─ârii de pe un dispozitiv mobil. Aceast─â statistic─â SEO eviden╚Ťiaz─â faptul c─â ├«ntreprinderile care se fac vizibile prin SEO ╚Öi optimizarea mobil─â local─â vor fi, ├«n cele mai multe cazuri, afacerea care prime╚Öte o anchet─â de la un poten╚Ťial client. Imposibilitatea de a implementa o strategie SEO eficient─â local─â este o modalitate sigur─â de a v─â asigura c─â afacerea va lipsi de la poten╚Ťialii clien╚Ťi.

54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact
54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact

28. 60% din toate c─âut─ârile Google se efectueaz─â printr-un dispozitiv mobil. ╚śtim c─â traficul mobil a eclipsat traficul desktop ├«n 2016, dar cele mai recente statistici SEO dezv─âluie, de asemenea, c─â mai mult de jum─âtate din toate c─âut─ârile Google provin de pe un dispozitiv mobil. Prin compara╚Ťie, ├«n 2014, doar 34% din toate c─âut─ârile Google proveneau de la un dispozitiv mobil. Cre╚Öterea smartphone-ului, a datelor mobile ╚Öi a UX-urilor mobile ├«mbun─ât─â╚Ťite pot fi atribuite cre╚Öterii dramatice a c─âut─ârilor mobile Google ├«n 2021.

29. 51% dintre consumatori au ├«ncredere ├«ntr-un site optimizat pentru c─âutarea mobil─â. Google a dezv─âluit ├«n 2018 c─â prima indexare mobil─â ar ├«nlocui prima indexare pe desktop ├«n 2021. Ultimele statistici ale consumatorilor dezv─âluie c─â acum un site web mobil mobil este acum mai important ca niciodat─â, utilizatorii pun├ónd un accent mai mare pe site-urile web optimizate pentru c─âutare ╚Öi utilizare pe un dispozitiv mobil.

30. ├Än 2021, telefonul mobil trebuie s─â eclipseze desktop pentru v├ónz─ârile online. Nu cu mult timp ├«n urm─â, dispozitivele mobile nu f─âceau dec├ót o frac╚Ťiune din totalul v├ónz─ârilor online. Utilizarea din ce ├«n ce mai mare a dispozitivelor mobile ╚Öi optimizarea utilizabilit─â╚Ťii mobile de pe site-urile de comer╚Ť electronic ├«nseamn─â c─â utilizatorii sunt a╚Ötepta╚Ťi s─â favorizeze dispozitivele mobile p├ón─â ├«n 2021. Statisticile dezv─âluie c─â ├«ntreprinderile cu un site web gata de telefonie mobil─â sunt mult mai probabil s─â aib─â succes online ├«n 2021.

Social Media SEO Statistici

31. Link-urile de socializare nu sunt acelea╚Öi cu backlink-urile . ├Än ciuda importan╚Ťei de a avea o prezen╚Ť─â puternic─â pe cele mai populare platforme de social media, Google a confirmat c─â link-urile de pe Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest ╚Öi alte platforme populare de social media nu au aceea╚Öi greutate ca un backlink tradi╚Ťional.

32. Motoarele de c─âutare sunt de 10 ori mai eficiente dec├ót media social─â la conducerea traficului c─âtre site-urile de cump─âr─âturi. Marketingul ├«n re╚Ťelele de socializare este cel mai tare ├«n momentul de fa┼ú─â, dar SEO este cel mai eficient mod de a conduce trafic cu conversii mari. Cele mai recente statistici ale motoarelor de c─âutare dezv─âluie c─â, c─âutarea, este cea mai dominant─â surs─â de trafic pentru site-urile de cump─âr─âturi. Pentru companiile de comer╚Ť electronic, aceast─â statistic─â SEO eviden╚Ťiaz─â importan╚Ťa existen╚Ťei unei strategii de optimizare a motoarelor de c─âutare. Asta ├«nseamn─â ad─âugarea de titluri de pagini, descrieri, tag-uri H, meta-descrieri, backlinks, optimizarea vitezei site-ului ╚Öi efectuarea unei cercet─âri minu╚Ťioase a cuvintelor cheie.

Statistici de marketing de con╚Ťinut 2021

33. Actualizarea con╚Ťinutului existent cu imagini proaspete ╚Öi con╚Ťinut scris poate cre╚Öte traficul organic cu 111,3%. Munca grea nu se opre╚Öte odat─â ce ap─âsa╚Ťi pe butonul de publicare pe o postare sau dac─â seta╚Ťi o nou─â pagin─â ├«n direct. Republicarea ╚Öi actualizarea con╚Ťinutului existent este una dintre cele mai eficiente strategii SEO pentru cre╚Öterea nivelului de acoperire organic.

34. Con╚Ťinutul este ├«nc─â rege ├«n SEO. Vechea zical─â sun─â ├«n continuare ├«n ultimele statistici de marketing de c─âutare. Conform celor mai recente informa╚Ťii, 57% dintre exper╚Ťii SEO claseaz─â crearea de con╚Ťinut ╚Öi marketingul de con╚Ťinut drept cea mai bun─â modalitate de a conduce cele mai bune rezultate ├«n marketingul de c─âutare. Conform acelea╚Öi statistici SEO, marketingul social ╚Öi backlinks-ul claseaz─â drept locurile #2 ╚Öi #3 mai eficiente ├«n a cre╚Öte traficul din 2021.

35. Rezultatul mediu pe pagina 1 din Google con╚Ťine 1.890 de cuvinte de con╚Ťinut. Aceasta este una dintre statistici SEO care men╚Ťine marketingul de con╚Ťinut ├«n timpul nop╚Ťii. Conform celor mai recente cercet─âri SEO, rezultatul mediu pe pagina 1 a Google este de aproape 2.000 de cuvinte. Articolele detaliate ╚Öi paginile de destina╚Ťie ├«╚Ťi vor pozi╚Ťiona afacerea ca lider de industrie – nu ca adept. Nu orice pagin─â trebuie s─â fie lung─â, cu toate acestea, cercetarea concuren╚Ťilor ar trebui s─â ├«i ajute pe marketeri s─â descopere care post─âri necesit─â mai mult con╚Ťinut dec├ót altele pentru a se clasifica pe Google.

36. 72% dintre exper╚Ťii de marketing consider─â c─â relevan╚Ťa este cheia unei campanii SEO de succes. Exper╚Ťii de optimizare a motoarelor de c─âutare rareori sunt de acord cu cele mai eficiente tactici de marketing de c─âutare; cu toate acestea, aceasta este o statistic─â SEO la care aproape trei sferturi dintre ele pot fi de acord. Exper╚Ťii de marketing de c─âutare consider─â c─â con╚Ťinutul relevant ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte poten╚Ťialul de clasare a c─âut─ârii ╚Öi este un mod eficient de a genera backlinks semnificative ╚Öi naturale.

37. Crearea de con╚Ťinut ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte ratele de indexare cu mai mult de 434%. Google ador─â site-urile web actualizate regulat. Pentru a transmite aceast─â iubire ├«napoi c─âtre webmasteri care ├«╚Öi actualizeaz─â constant site-ul web, Google ├«╚Öi va clasifica con╚Ťinutul mai sus ╚Öi indexeaz─â mai rapid paginile. Ultimele statistici SEO despre bloguri arat─â c─â crearea de con╚Ťinut blog ├«n mod regulat va duce la rate de indexare cu 434% mai mari dec├ót site-urile care nu ├«╚Öi actualizeaz─â con╚Ťinutul ├«n mod regulat. Cheia unei campanii de marketing de con╚Ťinut de succes este crearea de con╚Ťinut care s─â adreseze ├«ntreb─ârile pe care utilizatori le pun. Func╚Ťia ÔÇ×interog─âriÔÇŁ a consolei de c─âutare Google este o modalitate extrem de eficient─â de a vedea modul ├«n care utilizatorii g─âsesc ╚Öi interac╚Ťioneaz─â cu con╚Ťinut organic pe un site web.

38. Mai pu╚Ťin de 40% dintre marketeri public─â con╚Ťinut o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â. Aceast─â statistic─â SEO nepl─âcut─â relev─â faptul c─â, ├«n ciuda cunoa╚Öterii puterii marketingului de con╚Ťinut, doar 38% dintre marketeri posteaz─â con╚Ťinut o dat─â sau mai multe pe s─âpt─âm├ón─â. Marketerii ├«n╚Ťeleg ╚Öi recunosc poten╚Ťialul con╚Ťinutului pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea con╚Ötientiz─ârii ╚Öi atingerii m─ârcii, dar nu au resurse pentru a publica con╚Ťinutul ├«n mod constant. O campanie de c─âutare organic─â de succes ├«nseamn─â angajamentul de a publica con╚Ťinut relevant, de ├«nalt─â calitate, relevant. Marketingul de c─âutare de succes este un punct culminant de luni ╚Öi ani de munc─â ├«n desf─â╚Öurare.

Tendin╚Ťe SEO conduse de tehnologie

Tehnologia ╚Öi tendin╚Ťele de c─âutare emergente revolu╚Ťioneaz─â peisajul de optimizare a motorului de c─âutare. Accesul sporit la informa╚Ťii, utilizarea dispozitivelor mobile ╚Öi o re╚Ťea din ce ├«n ce mai mare de conectivitate ├«nseamn─â c─â utilizatorii sunt acum mai conecta╚Ťi ca niciodat─â. Deci, cum se schimb─â tehnologia ├«n modul ├«n care func╚Ťioneaz─â SEO? Am g─âsit cele mai interesante statistici SEO despre care trebuie s─â ╚Öti╚Ťi.

39. Peste 50% din utilizarea motoarelor de c─âutare va include o c─âutare vocal─â sau a imaginii p├ón─â ├«n 2021. Aceast─â statistic─â SEO surprinz─âtoare eviden╚Ťiaz─â tendin╚Ťa ├«n cre╚Ötere a c─âut─ârii vocale, deoarece dispozitivele AI precum SIRI Apple, Alexa Amazon ╚Öi Google Home joac─â un rol mai important ├«n modul ├«n care utilizatorii acceseaz─â informa╚Ťiile.

40. 51% din consumul de con╚Ťinut provine din c─âutare organic─â. Dac─â e┼čti pe gard despre implementarea unei strategii SEO, aceast─â statistic─â SEO ar trebui s─â v─â spun─â tot ce trebuie s─â ╚Öti╚Ťi despre importan╚Ťa unei strategii de marketing organic. Mai mult de jum─âtate din con╚Ťinutul de pe web este accesat printr-o c─âutare organic─â.

41. 27% dintre utilizatori utilizeaz─â deja c─âutarea vocal─â pe Google. Statisticile SEO au ar─âtat c─â utilizatorii sunt ├«n trend c─âtre c─âutarea vocal─â ├«n 2021. Multitudinea de asisten╚Ťi virtuali de la Apple, Amazon, Samsung ╚Öi Google (doar pentru a numi c├ó╚Ťiva) ├«nseamn─â c─â c─âutarea vocal─â este acum simpl─â ca niciodat─â. Webmasterii ╚Öi marketerii trebuie s─â pun─â un accent suplimentar pe aceast─â tendin╚Ť─â emergent─â prin optimizarea con╚Ťinutului ╚Öi a schemelor de schem─â pentru c─âutarea vocal─â.

42. Recenziile pozitive au ca rezultat cre╚Öterea cu 91% a ├«ncrederii ├«n tineri (18-34 ). Ultimele fapte SEO indic─â faptul c─â site-urile web care primesc recenzii pozitive pe platformele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram, Yelp, TripAdvisor ╚Öi Google My Business sunt cu 91% mai mari de ├«ncredere (╚Öi de utilizare) de c─âtre tineri. Aceast─â tendin╚Ť─â de c─âutare dezv─âluie c├ót de important este ca proprietarii de afaceri s─â monitorizeze ╚Öi s─â analizeze recenzii pentru afacerea lor.

43. Con╚Ťinutul video este de 5 ori mai probabil s─â conduc─â o conversie dec├ót con┼úinutul scris. Este un fapt de mult─â vreme c─â con╚Ťinutul video este o modalitate bun─â de a conduce conversia cu vizitatorii, ├«ns─â acest fapt SEO surprinz─âtor dezv─âluie c├ót de important este con╚Ťinutul video ├«n 2021. Videoclipurile sunt o modalitate mai eficient─â de a atrage ╚Öi de a re╚Ťine vizitatorii. Asigurarea c─â con╚Ťinutul video este optimizat corespunz─âtor pentru SEO, este, de asemenea, un factor important ├«n performan╚Ťa con╚Ťinutului.

Mai multe statistici SEO puternice pentru 2021

├Änc─â stai pe gard despre SEO? Aceste tendin╚Ťe SEO importante dezv─âluie c├ót de important─â este optimizarea motoarelor de c─âutare ├«n 2021.

44. 92% din trafic merge la rezultatele de pe prima pagin─â a Google. Este un g├ónd ├«nsp─âim├ónt─âtor, dar subliniaz─â c├ót de important─â este o strategie SEO pentru succesul afacerii tale. Peste 9 din 10 utilizatori vor selecta un rezultat din prima pagin─â a Google. Dac─â e┼čti pe pagina 2 sau 3 din Google, ╚Öansele de a fi g─âsi╚Ťi sunt extrem de mici.

45. 70% dintre utilizatori au ├«ncredere ├«n informa╚Ťiile pe care le g─âsesc online. V─â aminti╚Ťi zilele de apel ├«nainte de a vizita un magazin? Conform celor mai recente date, un uluitor 70% dintre utilizatori au ├«ncredere implicit─â ├«n informa╚Ťiile pe care le g─âsesc online atunci c├ónd vine vorba despre loca╚Ťia afacerii, orele de deschidere, stocul ╚Öi disponibilitatea. Este mai important ca niciodat─â s─â v─â asigura╚Ťi c─â toate informa╚Ťiile de afaceri sunt consecvente ╚Öi actualizate.

46. ÔÇőÔÇő82% dintre persoanele care au implementat o strategie SEO au spus c─â aceasta a avut un efect pozitiv asupra afacerii lor. Din acest num─âr, 45% dintre proprietarii de afaceri intervieva╚Ťi au spus c─â eficien╚Ťa SEO cre╚Öte.

54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact
54 Statistici Seo Care Vor Avea Impact

47. Companiile care combin─â SEO cu publicitatea PPC v─âd cu 25% mai multe clicuri ╚Öi cu 27% profituri mai mari ├«n compara╚Ťie cu cei care utilizeaz─â o abordare cu un singur canal. O strategie SEO bun─â ar trebui s─â mearg─â m├ón─â ├«n m├ón─â cu o campanie de marketing PPC. Av├ónd ├«n vedere c─â majoritatea strategiilor SEO vor implica crearea de pagini de destina╚Ťie extrem de specifice, este logic s─â reutiliz─âm acest con╚Ťinut ├«n campania Google AdWords sau Facebook Advertising.

48. SEO este de 5,66 ori mai eficient dec├ót publicitatea pl─âtit─â de c─âutare. Optimizarea motoarelor de c─âutare este ├«nc─â considerat─â a fi cea mai eficient─â strategie de marketing digital din acest motiv. Utilizatorii au mai mult─â ├«ncredere sau rezultatele c─âut─ârii dec├ót sunt ale reclamelor pe care Google le arat─â. Exist─â un sentiment c─â companiile ├«╚Öi pot cump─âra drumul c─âtre topul rezultatelor c─âut─ârii, dar cele demne de afacerea sunt cele care ├«╚Öi pot c├ó╚Ötiga drumul p├ón─â ├«n top. ├Än 2021, utilizatorii sunt de asemenea mai ├«n acord cu rezultatele ÔÇ×pl─âtiteÔÇŁ ╚Öi care sunt organice.

49. Pozi╚Ťia nr. 1 ├«n Google se bucur─â de un CTR de 34,36%. Aceasta este o statistic─â SEO care ar trebui s─â conduc─â acas─â importan╚Ťa de a ajunge la num─ârul unu pe Google. Companiile din partea de sus a Google vor primi o rat─â de clic de peste o treime. Pe m─âsur─â ce muta╚Ťi pagina 1 ├«n pozi╚Ťiile 2-9, rata de clic scade semnificativ.

50. Pagini cu videoclipuri au o probabilitate mai mare de 53% s─â fie afi╚Öate pe pagina 1 din Google . ├Änc─â nu e┼čti convins c─â ave╚Ťi nevoie de videoclipuri ├«n strategia SEO. Mai gandeste-te. Ultimele date sugereaz─â c─â paginile web cu videoclipuri pe ele au un procent de 53% mai probabil s─â apar─â pe pagina unu din Google dec├ót cele care nu. De╚Öi con╚Ťinutul video este important, este important ca videoclipul s─â nu inhibe experien╚Ťa utilizatorului ╚Öi ca paginile web s─â se poat─â ├«nc─ârca rapid.

51. 75% dintre utilizatori nu vor parcurge prima pagin─â pe Google. ├Änc─â nu e┼čti convins de puterea rezultatelor paginii 1 pe Google? Aceasta este una dintre cele mai istorice statistici SEO pentru oricine este blocat pe pagina 2 sau 3 a rezultatelor motorului de c─âutare. Clasamentele de pagin─â 1 nu sunt atractive numai pentru utilizatori, deoarece sunt privi╚Ťi ca fiind mai de ├«ncredere, dar au ╚Öi impresii semnificativ mai mari dec├ót cele de pe paginile 2, 3 sau 4 din Google. Trei sferturi uimitoare din utilizatori recunosc c─â nu dep─â╚Öesc pagina 1 atunci c├ónd caut─â informa╚Ťii.

52. 21% dintre utilizatori vor vedea mai multe pagini ├«n rezultatele c─âut─ârii. Utilizatorii au la dispozi╚Ťie o multitudine de informa╚Ťii atunci c├ónd vine momentul s─â ia o decizie. ├Än 2021, mai multe informa╚Ťii sunt consumate ╚Öi revizuite ├«n procesul de luare a deciziilor. Utilizatorii sunt cel mai probabil s─â verifice mai multe surse ├«n paginile cu rezultatele motorului de c─âutare atunci c├ónd nu pot g─âsi ceea ce c─âutau sau dac─â doresc s─â afirme informa╚Ťii pe care le-au g─âsit.

53. Google proceseaz─â peste 5,5 miliarde de c─âut─âri ├«n fiecare zi. Asta r─âspunde la multe ├«ntreb─âri! Ultimele statistici ale c─âut─ârii dezv─âluie c─â ├«n 2018 Google a gestionat peste 5,5 miliarde de ├«ntreb─âri de c─âutare ├«n fiecare zi. Acest num─âr a s─ârit semnificativ din 2010, c├ónd Google a tratat 1,9 miliarde de ├«ntreb─âri ├«n fiecare zi. Cre╚Öterea enorm─â a traficului cu motoarele de c─âutare poate fi atribuit─â consumului sporit de internet ╚Öi u╚Öurin╚Ťei accesului prin dispozitivele smartphone mobile.

54. Google gestioneaz─â peste 63.000 de solicit─âri de c─âutare ├«n fiecare secund─â. Aceast─â statistic─â c─âutare uluitoare arat─â c├ót de multe informa╚Ťii proceseaz─â Google ├«n fiecare zi. Cu aproape 4 milioane de c─âut─âri pe minut ╚Öi 2 trilioane ├«n fiecare an, Google este de departe cel mai aglomerat site de pe web.